Dalby School

Dalby-header

Pump Up the Volume!

  • LocationKolding, dk
  • ProgramPublic school
  • ClientMunicipality of Kolding
  • Size3.750 m²
  • YearCompletion 2020
  • CollaboratorsOBH-Gruppen A/S, Thing Brandt Landscape, Nova5
  • ContractorJakobsen & Blindkilde A/S (NCC)

Dalby school has had growing pains for years, and it has been expanded several times. When we won the competition to expand the school once more, we decided to work with the architecture and colors, that were already there. So, instead of trying to reinvent the school and add to the messy patchwork, we basically just turned up the volume by repeating and emphasizing the basic elements of the existing buildings. We even reintroduced an element of the past, the aula, a generous assembly hall and the absolute heart of the campus.

Dalby-1

The new building, that we add is all made in the same material and color as the existing buildings, which it connects to: red bricks for the primary school, yellow bricks for the lower secondary and grey aluminum for the sports hall.

The monochrome concept is repeated in the interiors. However, the central assembly hall is an exception. Here, the floor and auditorium steps are draped in a linoleum pattern created from a pixelated satellite photo of Dalby with the school standing out as a bright yellow pixel.

Dalby-2
Dalby-3
VISUALIZ-INTERIOR
Dalby-4